15 d’abr. 2018

Ciutats Lectores a Badalona, una gran experiència

El passat dimecres 11 d'abril uns 170 alumnes de les escoles Betúlia (Badalona), Pompeu Fabra (Salt, Girona), INS Tiana (Tiana) i Sant Andreu (Badalona) es van trobar per viure un matí diferent, un matí especial.

La trobada que es va realitzar al llarg del matí va tenir com a centre d'operacions l'Espai Betúlia, a Badalona on van ser rebuts per l'escriptor badaloní Jordi Font-Agustí que els hi va explicar quin és el procés de creació d'un autor i com el seu entorn l'influeix en la construcció de les seves novel·les. Un manera molt interessant per apropar-nos a aquest procés i descobrir l'evolució de la ciutat.

Després d'aquesta conferència els alumnes, dividits en 11 grups van començar el seu passeig literària per la ciutat centrat en 4 itineraris geolocalitzats:

- El pont de la llum, una obra de l'escriptor badaloní Toni Cotet.
- Els silencis de Betúlia de Jordi Font-Agustí
- El bressols del bàsquet de Toni Cotet
- Pompeu Fabra, el mag de les paraules.

Unes rutes que el que pretenien era donar conèixer espais i aspectes de la ciutat a través de la lectura i dels llibres.

Una gran experiència que esperem repetir el proper curs en una altra ciutat lectora.

Podeu conèixer l'experiència a través del seguiment que van fer des de la Televisió de Badalona (L'informatiu min 20 / Badalona Tres 60 min 43).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada